Apmeklēšanas vietas



Šunskų fazanynas

Marijampolės r.

Marijampolės savivaldybėje, Šunskų miestelyje, įrengtas fazanynas. Įkurti parką įkvėpė istorija, glaudžiai susijusi su Šunskų miesteliu ir šiais paukščiais. Fazanai greta Šunskų, Gūstabudžio kaime, pradėti auginti maždaug 1970 m., įkūrus čia vienintelį Lietuvoje fazanyną. Sovietmečio valdžios atstovai su savo svečiais mėgdavo šiose vietovėse rengti fazanų medžiokles. Ilgainiui, pasikeitus politinei situacijai, šių medžioklių tradicijos sunyko, fazanynas tapo nebereikalingas. 2008 metais patvirtintame Šunskų herbe, pavaizduoti trys auksiniai fazanai simbolizuojantys tris dorybes – tikėjimą, viltį ir meilę, o juodos spalvos fonas simbolių kalboje įkūnija išmintį, išsilavinimą, bei derlingas žemes.

Fazanyne edukaciniais tikslais veisiami fazanai, šiuo metu jų yra apie 100 įvairiausių rūšių, Taip pat, čia galima pamatyti ir kitų dekoratyvinių paukščių – povų, karvelių, petardų. Ateityje galvojama apie dar didesnę paukščių įvairovę. Nuo šiol visi norintys galės jame apsilankyti, pasigrožėti šiais paukščiais ir turės galimybę išgirsti pasakojimus apie fazanų gyvenimą. Kviečiame apsilankyti ir pasigrožėti fazanais, jų įvairove, daugiau sužinoti apie šiuos karališkus paukščius, kurie į Europą kadaise atkeliavo iš tolimųjų Azijos kraštų. Juos galima aplankyti Šunskų fazanyne, įsikūrusiame Marijampolės savivaldybėje Šunskų miestelyje prie parko.

Lankytojai laukiami nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 30 d. (atsižvelgiant į oro sąlygas), darbo dienomis nuo 8 iki 17 val. Lankytojų grupės priimamos su edukaciniu pasakojimu.

Dėl apsilankymo su grupe prašome skambinti tel. nr. 861443086. Dėl fazanyno lankymo savaitgaliais, prašome skambinti tel.nr. 865442641.

Adresas: Šunskai, Marijampolės sav.